iop logo

 
   
 
 

PROJECTEN: Foster Family Project

Door hiv/aids hebben veel kinderen hun ouders verloren. Deze kinderen hebben niemand meer die voor ze kan zorgen en leiden een leven vol gevaar en bittere armoede.

Het IOP Foster Family Project is ontwikkeld om plaatselijke families er toe te bewegen om deze weeskinderen in huis te nemen en een nieuw leven te geven. Op dit moment zijn er ongeveer 300 kinderen bij pleeggezinnen ondergebracht. De meer dan 90 pleeggezinnen die aan het project deelnemen ontvangen in ruil hiervoor voedselbonnen, schoolgeld, bedden, muskietennetten en wat ze verder nodig hebben voor de opvang van de kinderen.

Het project dringt er bij de gezinnen op aan om 2 of meer kinderen op te nemen, naast hun eigen kinderen. Ook wordt er gewerkt aan een goede communicatie tussen de kinderen en hun voogden. Er wordt voorlichting gegeven over de rechten van het kind, het belang van onderwijs en aan hiv/aids gerelateerde problemen.

Voor enkele families zijn door IOP zogenaamde 'sanitary houses' gebouwd. Dat zijn twee-kamerwoningen waaronder een watertank gemetseld zit. Via dakgoten en regenpijpen wordt het regenwater opgevangen. Zo'n tank kan net genoeg zijn om de droge periode door te komen voor mens en dier. Ook zit er in zo'n huisje een ecologisch toilet: urine en uitwerpselen worden apart opgevangen in speciale tanken. Dit wordt dan weer gebruikt als bemesting.

Om terug te gaan naar de Projecten Pagina klik hier.
Of klik op een van de onderstaande trefwoorden:

Sponsor Programma
Weeshuis
Kleuterschool
Maatschappelijke Ontwikkeling
Bibliotheek 'Holland House of Books'
The Lord's Hill Highschool