iop logo

 
   
 
 

PROJECTEN: Maatschappelijke Ontwikkeling

Naast de eerder besproken hoofdprojecten heeft het IOP ook een groot aantal andere projecten opgestart die bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving en het oplossen van accute problemen.

In maart 2002 is het Girl Guides Programma gestart, waarin jonge meisjes worden begeleid om zich zelf te ontwikkelen. Ze krijgen onderwijs en levenslessen die bijdragen aan een groter gevoel van eigenwaarde en ze in staat stellen om de verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen. Op deze manier zijn de meisjes eerder geneigd positieve beslissingen in hun leven te nemen. Activiteiten zijn ondermeer: groepsgesprekken, toneel, kunstnijverheid, sport en spel, debatteren, wandelen, kamperen en andere excursies in de buitenlucht.

In 2005 is begonnen met het geven van cursussen over hiv/aids, armoede, mensenrechten, internationale kwesties, man-vrouw-verhoudingen, voeding, eerste hulp, het milieu, het planten van bomen, besluitvorming, het ontwikkelen van zelfrespect en het opstarten van een kleine eenmanszaak. De workshops zijn vrij toegankelijk voor alle bewoners van Ilula en de mensen fietsen of lopen soms wel 30 km om aan de bijeenkomsten deel te nemen. Na afloop van de cursussen krijgen de deelnemers mais en meel mee naar huis.

In 2004 werd het voedseldistributieproject Food Fund opgericht, om arme families in tijden van droogte hulp te bieden. In 2006 werd er 60 ton mais verdeeld onder de bevolking en de pleeggezinnen. Omdat het IOP van het standpunt uitgaat dat het niet goed is aalmoezen uit te delen, hebben de mensen die hulp ontvingen zich in ruil als vrijwilliger ingezet voor het IOP.

Tenslotte is het IOP in januari 2008 begonnen met een microcrediet project. De lokale bevolking krijgt zo de kans een klein bedrijfje op te starten of potentiƫle sponsors te vinden voor hun plannen. Zo runt een vrouw in haar dorp nu een goedlopend cafeetje waar ze thee en broodjes verkoopt.

Om terug te gaan naar de Projecten Pagina klik hier.
Of klik op een van de onderstaande trefwoorden:

Sponsor Programma
Weeshuis
Foster Family Project

Kleuterschool
Bibliotheek: 'Holland House of Books'
The Lord's Hill Highschool