iop logo

 
   
 
 

PROJECTEN: Sponsor Programma

KLIK HIER VOOR ACTUELE WACHTLIJST

Het IOP gebruikt onderwijs als een belangrijk wapen om de vicieuze cirkel van armoede en ziekte, die zo alles bepalend is in de Iringa regio, te doorbreken. Op het platteland is het niet vanzelfsprekend dat jongeren en kinderen naar school gaan; vaak kunnen ze het schoolgeld en een schooluniform niet betalen. Het Sponsor Programma stelt de jeugd in staat om naar de basisschool en de middelbare school te gaan. Voor ieder kind wordt een donor gevonden die de onkosten betaalt.

Het Sponsor Programma ging van start in 1998. Er werden toen 5 weeskinderen naar school gestuurd. Het initiatief is razendsnel uitgegroeid: op dit moment worden er ruim 1000 kinderen ondersteund. Daarnaast staan er nog meer dan 100 kinderen op een wachtlijst, in de hoop dat er snel een sponsor voor ze wordt gevonden in (hoofdzakelijk) Amerika of Europa. Als alle sponsorbijdragen bij elkaar worden opgeteld, levert dit een budget op van $ 200.000 voor het Sponsor Programma. De sponsors worden aangemoedigd om een kind gedurende zijn of haar gehele schooltijd te ondersteunen, van de lagere school tot en met de middelbare school. Voor € 240,- per jaar (€ 20,- per maand) stuurt u een lagere school, middelbare school of high school kind een jaar lang naar school.

Het Sponsor Programma heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen: 13 onderwijzers, 1 metselaar, 12 timmermannen, 12 kleermakers, 3 electriciens, 2 computersecretaresses en een heleboel kinderen met een middelbare schoolopleiding. Daarnaast studeren er op dit moment 16 studenten aan de Dar es Salaam University, St. Francis University in Songea, Revco University in Iringa en Tumani University in Iringa en hebben 3 studenten hun studie aan de Dar Es Salaam University afgesloten met een Bachelor diploma. Alle drie werken ze nu voor projecten van het IOP. Nog eens 2 studenten zijn afgestudeerd aan de Kampala National University; de een werkt voor het IOP, de ander is leraar aan een middelbare school in Mbeya.

Kinderen die sponsoring ontvangen van het IOP worden nauwlettend gevolgd door 14 coördinatoren die op de lagere en middelbare scholen in de omgeving zijn geplaatst. Zij zien er op toe dat de leerlingen hun opleiding volgen, dat ze echt naar school gaan en dat ze hun best doen.

Omdat het IOP het werk van vrijwilligers erg belangrijk vindt, wordt van de kinderen die dankzij het Sponsor Programma de lagere school hebben doorlopen, verwacht dat ze 40 uur per jaar voor het IOP werken. Op deze manier krijgen de kinderen niet alleen de kans om naar school te gaan, maar worden zij ook betrokken bij de ontwikkeling van de gemeenschap waar ze deel vanuit maken.

Wil je een kind sponsoren? Klik dan op hier of op Helpen in het menu links.

Om terug te gaan naar de Projecten Pagina klik hier.
Of klik op een van de onderstaande trefwoorden:

Foster Family Project
Weeshuis
Kleuterschool
Maatschappelijke Ontwikkeling
Bibliotheek: 'Holland House of Books'
The Lord's Hill Highschool