iop logo

 
   
 
 

DE IOP NEDERLAND BESTUURSLEDEN

ANNELIES DE GROOT
Ik ben Annelies de Groot. Ik ben gescheiden en ik heb drie volwassen kinderen (Nynke, Marijn en Onne), een kleindochter (Lieke) en een kleinzoon (Stijn). Ik ben vroeger kleuterleidster geweest maar werk al heel lang niet meer. Ik doe wel heel veel vrijwilligerswerk, o.a. voor een honkbalclub, een hondenclub, op de dierenambulance, in het bejaardentehuis en ik rijd voor tafeltje-dekje. En uiteraard ben ik regelmatig oppas-oma. Maar de meeste tijd steek ik in het IOP. Ik ben vanaf het allereerste begin betrokken bij het IOP. Berit Skaare, de oprichtster, is al circa 47 jaar mijn scouting vriendin. De eerste jaren deed ik alles alleen voor het IOP-NL maar sinds 2008 heb ik collega-bestuursleden. Mijn functie binnen het bestuur is penningmeester en algeheel coördinator. Ik heb al twaalf keer het project in Tanzania bezocht. Op de foto sta ik met mister Kayega wiens salaris ik sponsor. Ook heb ik diverse sponsorkinderen. Op 27 april 2012 werd ik verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse 'Lintjesregen' en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor mijn vrijwilligerswerk voor o.a. IOP Nederland.

annelies
Foto: Annelies en Mister Kayega
LIntjeAnnelies
Annelies (derde van rechts) met haar koninklijke onderscheiding

PAULIEN MUL–BODE
PaulienIk ben Paulien Mul–Bode, geboren in Breda, maar inmiddels woon ik bijna 40 jaar in Heinenoord. Ik heb twee kinderen, Erik en Marloes, beiden inmiddels al enkele jaren uitgevlogen en ik heb twee prachtige kleinkinderen: Sophie en Sven. Mijn man Piet overleed in 2012 na een lange periode van ziekte en veel pijn. Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan: een aantal jaren beheerde ik het secretariaat van de peuterspeelzaal (hier ken ik Annelies nog van: onze dochters zijn ongeveer even oud). Bij de tennisvereniging in Heinenoord heb ik vele jaren de secretariaats-werkzaamheden (en nog vele andere taken) voor mijn rekening genomen, ik bezorg warme maaltijden en de boekjes van het dierenasiel. In april 2008 werd ik tijdens de receptie ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de tennisvereniging verrast met een Koninklijke onderscheiding en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Via een tennisvriendin (en via Het Kompas) hoorde ik van het IOP en hun sponsorprogramma. Mijn sponsormeisje, Whitness Ngalembula, heeft dit jaar haar opleiding afgerond en ik heb nu een nieuwe sponsordochter: Agnes Godelo. Naast het tennissen heb ik nog een passie: quilten. Ook vind ik het leuk om van het fruit uit de tuinen van mijn vriendinnen allerlei lekkere jammetjes en chutneys te koken en deze voor het goede doel te verkopen. Een aantal daarvan geef ik aan Annelies voor haar marktkraam en voor het winkeltje in Huis te Hoecke. Ook mijn quiltvriendinnen kopen deze. Inmiddels hebben De Bezige Bij Quilters (mijn quiltgroep) ook een sponsorkind geadopteerd: Jackline Chahe. Verder help ik al een aantal maanden bij de maandelijkse rommelmarkt en sinds november 2012 ben ik tot het bestuur van IOP-NL toegetreden.

KLAAS EN JOKE BRUIJN
Bestuur_BruijnWij zijn Klaas en Joke Bruijn, Klaas is operatie assistent en Joke is sociotherapeut en dokters assistente. 'We hebben samen vier kinderen groot gebracht en leiden een heel goed leven! Uit dankbaarheid voor alles wat we tot nu toe hebben mogen ontvangen aan mooie dingen, wilden we iets "terug" doen, en het idee is snel gekomen! We gaan drie maanden vrijwilligerswerk doen, en dat voor het IOP! Mede daarom zijn we ook in het bestuur van het IOP gekomen! We hopen op een goede tijd in Tanzania, en we vinden het zinvol en leuk dat we, als we terug zijn, ons toch nog nuttig kunnen blijven maken voor het IOP!'

JOB VAN DEN ELSEN
Ik ben Job van den Elsen. Ik woon op dit moment in Oisterwijk. Een paar jaar terug ben ik voor vrijwilligerswerk naar het IOP-project in Tanzania geweest. Dit was puur voor school en ik had niet verwacht dat dit zo'n intense indruk op mij zou achterlaten. Het jaar daarna besloot ik om direct weer naar Ilula te gaan om verder te gaan met vrijwilligerswerk doen. Als docent aardrijkskunde leerde ik al snel dat onderwijs niet voor iedereen vanzelfsprekend is en ik vind het daarom erg belangrijk om bij te dragen aan beter onderwijs in de rest van de wereld. Ik had tijdens mijn verblijf in Ilula al vaak gesproken met Berit Skaare, de oprichtster van IOP, en die had gevraagd of ik het wellicht leuk zou vinden om meer voor IOP te doen in Nederland. Ik zag dit zelf erg zitten en Annelies benaderde mij door Berit of ik lid wilde worden van het bestuur van IOP. Uiteraard greep ik dit direct met beide handen aan! Ik heb momenteel ook een sponsor kind, Josephat. Hij studeert voor werktuigbouwkundige en hoopt over een paar jaar daar klaar te zijn.
Hieronder staan een aantal foto's op mijn verschillende reizen naar Ilula. Ik heb vooral de foto's gekozen waarbij ik ontzettend goede herinnering heb. Vooral het maken van levenslange vriendschappen is daarbij belangrijk geweest
Voor de toekomst hoop ik nog heel lang mijzelf in te kunnen zetten voor het IOP en mogelijk in de toekomst dit te combineren met het werk wat ik doe in het onderwijs.

IOP

IOP

IOP