iop logo

 
   
 
 

DE IOP NEDERLAND BESTUURSLEDEN

ANNELIES DE GROOT
Ik ben Annelies de Groot. Ik ben gescheiden en ik heb drie volwassen kinderen (Nynke, Marijn en Onne) en een kleindochter (Lieke). Ik ben vroeger kleuterleidster geweest maar werk al heel lang niet meer. Ik doe wel heel veel vrijwilligerswerk, o.a. voor een honkbalclub, een hondenclub, op de dierenambulance, in het bejaardentehuis, ik rij tafeltje-dekje, collecteer voor het Diabetes Fonds en bezorg de boekjes van het dierenasiel. Maar de meeste tijd steek ik in het IOP. Ik ben vanaf het allereerste begin betrokken bij het IOP. Berit Skaare, de oprichtster, is al circa 40 jaar mijn scouting vriendin. De eerste jaren deed ik alles alleen voor het IOP-NL maar sinds 2008 heb ik collega-bestuursleden. Mijn functie binnen het bestuur is penningmeester en algeheel coördinator. Ik heb al acht keer het project in Tanzania bezocht. Op de foto sta ik met mister Kayega wiens salaris ik sponsor. Ook heb ik nog twee sponsorkinderen, Furahini en Omary die allebei aan de universiteit studeren. Op 27 april 2012 werd ik verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse 'Lintjesregen' en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor mijn vrijwilligerswerk voor o.a. IOP Nederland.

annelies
Foto: Annelies en Mister Kayega
LIntjeAnnelies
Annelies (derde van rechts) met haar koninklijke onderscheiding

PAULIEN MUL–BODE
PaulienIk ben Paulien Mul–Bode, geboren in Breda, maar inmiddels woon ik bijna 40 jaar in Heinenoord. Ik heb twee kinderen, Erik en Marloes, beiden inmiddels al enkele jaren uitgevlogen en ik heb twee prachtige kleinkinderen: Sophie en Sven. Mijn man Piet overleed in 2012 na een lange periode van ziekte en veel pijn. Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan: een aantal jaren beheerde ik het secretariaat van de peuterspeelzaal (hier ken ik Annelies nog van: onze dochters zijn ongeveer even oud). Bij de tennisvereniging in Heinenoord heb ik vele jaren de secretariaats-werkzaamheden (en nog vele andere taken) voor mijn rekening genomen, ik bezorg warme maaltijden en de boekjes van het dierenasiel. In april 2008 werd ik tijdens de receptie ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de tennisvereniging verrast met een Koninklijke onderscheiding en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Via een tennisvriendin (en via Het Kompas) hoorde ik van het IOP en hun sponsorprogramma. Mijn sponsormeisje, Whitness Ngalembula, heeft dit jaar haar opleiding afgerond en ik heb nu een nieuwe sponsordochter: Agnes Godelo. Naast het tennissen heb ik nog een passie: quilten. Ook vind ik het leuk om van het fruit uit de tuinen van mijn vriendinnen allerlei lekkere jammetjes en chutneys te koken en deze voor het goede doel te verkopen. Een aantal daarvan geef ik aan Annelies voor haar marktkraam en voor het winkeltje in Huis te Hoecke. Ook mijn quiltvriendinnen kopen deze. Inmiddels hebben De Bezige Bij Quilters (mijn quiltgroep) ook een sponsorkind geadopteerd: Jackline Chahe. Verder help ik al een aantal maanden bij de maandelijkse rommelmarkt en sinds november 2012 ben ik tot het bestuur van IOP-NL toegetreden.

KLAAS EN JOKE BRUIJN
Bestuur_BruijnWij zijn Klaas en Joke Bruijn, Klaas is operatie assistent en Joke is sociotherapeut en dokters assistente. 'We hebben samen vier kinderen groot gebracht en leiden een heel goed leven! Uit dankbaarheid voor alles wat we tot nu toe hebben mogen ontvangen aan mooie dingen, wilden we iets "terug" doen, en het idee is snel gekomen! We gaan drie maanden vrijwilligerswerk doen, en dat voor het IOP! Mede daarom zijn we ook in het bestuur van het IOP gekomen! We hopen op een goede tijd in Tanzania, en we vinden het zinvol en leuk dat we, als we terug zijn, ons toch nog nuttig kunnen blijven maken voor het IOP!'