iop logo

 
   
 
 

HELPEN

Sinds 1 januari 2008 zijn giften gedaan aan goededoeleninstellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Stichting Ilula Orphan Program is zo'n aangemerkte stichting. Al onze ANBI gegevens zijn te vinden op onze speciale ANBI pagina: klik hier.

SPONSOR EEN KIND
Steun het I.O.P. door een kind te sponsoren.
Voor € 240,- per jaar (€ 20,- per maand) stuurt u een lagere school, middelbare school of high school kind een jaar lang naar school.

Betalen mag in termijnen. De helft van het bedrag moet vóór 15 januari binnen zijn; de tweede helft moet vóór 15 juli betaald zijn.
U krijgt gegevens en een foto van uw kind en hij/zij zal u ongeveer 2 maal per jaar schrijven. Verder wordt u op de hoogte gehouden van zijn/haar vorderingen op school en krijgt u enkele malen per jaar een nieuwsbrief uit Tanzania en/of brieven van IOP Nederland. Schoolgeld, examengeld, schoolspullen, schoenen en schooluniformen worden uit het sponsorgeld betaald. Meer over het Sponsor Programma vindt u onder Projecten.
Wachtlijst Sponsor Programma: klik hier.

LIFE SPONSOR
Voor € 300,- per jaar helpt u 1 weeshuismeisje te verzorgen (voeding, kleding, medicatie e.d.). U krijgt regelmatig brieven en foto's van uw kind.

SCHOOLFONDS
Uit dit fonds wordt schoolgeld betaald voor kinderen die geen sponsor (meer) hebben. Sponsors die geen eigen kind willen of de bijdrage per jaar te hoog vinden, kunnen zelf de hoogte van een donatie aan dit schoolfonds bepalen. Indien de donatie € 25 of meer per jaar betreft krijgt de sponsor alle IOP nieuwsbrieven en een update over de kinderen die vanuit dit fonds naar school gestuurd kunnen worden. Neem contact op met Annelies de Groot. Zie Contact pagina.

DONATEURSCHAP
U kunt het IOP ook steunen door donateur te worden. Voor een bijdrage van minimaal € 20 per jaar krijgt u 4 maal een nieuwsbrief per email (indien u geen email heeft, ontvangt u de nieuwsbrief gewoon per post). Via email krijgt u ook tussendoor informatie over de geplande activiteiten en/of belangrijk nieuws uit Tanzania. Aanmelden kan door ons een briefje te sturen (zie contact pagina) of via ons emailadres: iopnederland@xs4all.nl

GELD SCHENKEN VOOR PROJECTEN
U mag ook geld schenken voor één van de lopende projecten: de kleuterschool, de highschool, de bibliotheek, het weeshuis etc...

ROMMELMARKTEN AAN BOONSWEG 65, HEINENOORD
De rommelmarkten zijn op dit moment helaas gesloten van wege de corona-maatregelen. Zodra we weer toestemming hebben van de gemeente plaatsen we hier de nieuwe data voor 2021.

CORONA MAATREGELEN ROMMELMARKT:
U dient zich te melden bij de poort waar nummers uitgereikt worden. Een parkeerwachter wijst u uw plaats aan en u zet uw nummer duidelijk zichtbaar achter uw voor- of achterruit. Op volgorde van de nummering mag u inkopen doen. U wordt daarvoor gehaald door de parkeerwachter. De verkoop start om 10 uur en duurt tot 16 uur. Na 15 uur laten we geen nieuwe auto's of klanten meer toe op het terrein. Zowel binnen als buiten zijn vakken getekend zodat u zich aan de verplichte 1,5 meter kunt houden.

Aan de Boonsweg 65 te Heinenoord worden op de eerste zaterdag van de maand rommelmarkten gehouden. We hebben bijna wekelijkse aanvoer van mooie tweedehands kleding die wij vanuit een unit met provisorische paskamer verkopen. Maak een afspraak met Annelies de Groot (zie contact). Rommel kunt u dagelijks inleveren op bovengenoemd adres. Indien er niemand aanwezig is, zet het dan IN (niet ernaast!) de blauwe container (naast de unit). GEEN MEUBELEN!. Ook hulp bij de verkoop waarderen wij zeer.

MARKTEN
Met verkoop jam en 'Altijd Prijs' loterij.

De markten zijn op dit moment helaas gesloten van wege de corona-maatregelen. Zodra we weer toestemming hebben plaatsen we hier de nieuwe data voor 2021.

PENNENACTIE VOOR ONDERWIJS!
TerraCycle verzamelt in heel Nederland alle oude, verbruikte en zelfs lekkende schrijfwaren in om deze vervolgens te recyclen. Voor elke pen geven zij € 0,01 aan het IOP. Wij hopen dat u ons wilt helpen met het inzamelen van alle oude schrijfwaren. Samen helpen we dan het milieu en de weeskinderen in Tanzania.

Wat zamelen we in?
Balpennen, vulpennen, viltstiften, markers, whiteboard stiften, vulpotloden, correctiematerialen (alles wat schrijft of corrigeert en in een plastic behuizing zit). We zamelen al langer cartridges in, dus die zijn ook welkom (zie ook verderop deze pagina).

Hoe zamelen we in?
We proberen bij zoveel mogelijk scholen, winkels en bedrijven een box te plaatsen waar de pennen in verzameld kunnen worden. Heeft u 20 kg (ongeveer 5000 pennen) verzameld dan belt u het IOP om deze op te laten halen, of u verzendt die 20 kg zelf en vraagt daarvoor bij het IOP een gratis verzendsticker aan. Op de Boonsweg 65 te Heinenoord staat een kliko aan de poort waar u de pennen en cartridges eventueel in kunt doen.

Inzamelpunten in de Hoekschewaard zijn:
Strijen: Albert Heijn
Puttershoek: AH en Huis Te Hoecke
Heinenoord: Attent, kerkwinkel en de kliko aan Boonsweg 65
Nieuw Beijerland: Plusmarkt
Piershil: Spar
Mijnsheerenland: Laurentius kerk
Klaaswaal: Plusmarkt
Maasdam: Superrr

STATIEGELD
Bij 4 winkels in de Hoekschewaard staan bussen waar uw statiegeldbonnen in gedeponeerd kunnen worden. Het tegoed wordt bijgeschreven op de rekening van IOP-Nederland.

De deelnemende winkels zijn:
Plus in Klaaswaal (via automaat)
Attent in Heinenoord
Spar in Piershil

INZAMELEN MOBIELTJES EN CARTRIDGES
Het IOP is gestart met het inzamelen van mobieltjes en cartridges. Via Inktcollect krijgen wij daar geld voor en worden de mobieltjes en cartridges gerecycled. Vraagt u eens op uw werk of school of zij de lege cartridges aan ons willen doneren. We hebben er een speciale inzamelbox voor. Deze staat in onze verkoop unit aan de Boonsweg in Heinenoord. U mag uw cartridges en mobieltjes iedere dag in komen leveren. Zet ze gewoon in de blauwe container (die voor de rommelverkoop), wij komen ze dan vanzelf tegen en stoppen ze voor u in de box.

WILT U MEER INFORMATIE OVER IOP, NEEM DAN CONTACT OP MET:

Stichting IOP Nederland
Annelies de Groot
Coordinator IOP Nederland
Schaduwrijk 97
3297 SC Puttershoek

Tel. 06-33318496
Email: iopnederland@xs4all.nl
Regiobank: NL15RBRB0827956843 t.n.v. Stichting Ilula Orphan Program NL
BIC: RBRBNL21